Ekologia na talerzu

Zdjęcie przedstawia prace uczniów - wady i zalety żywności ekologicznej. Jako zalety wskazali smak, brak sztucznych nawozów, konserwantów, czy bezpieczeństwo. Jako wady - ceny, dostępność produktów, krótszy termin przydatności do spożycia.

W maju uczniowie klasy 4 TLG wzięli udział w lekcji na temat żywności ekologicznej.
W ramach zajęć wysłuchali podcastu z Panią dr hab.  Eweliną Hallmann, która opowiadała o swoich badaniach nad powyższym zjawiskiem oraz faktach i mitach dotyczących żywności ekologicznej.
Następnie uczniowie przygotowywali podsumowanie w formie krótkich prezentacji.

                                                                                  Paula Wałoszek

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Przejdź do treści